ardennen vakantie chalet te huur rendeux jupille vakantiepark La Boverie La Roche
Ardennen vakantie chalet
Chalet te huur op vakantiepark La Boverie Ourthe La Roche

ardennen-chalet.com
Toerisme en bezienswaardigheden


La Roche-en-Ardenne.be
La Roche-en-Ardenne is de hoofdstad van de Coeur de l’Ardenne, het centraal gelegen ‘Hart’ van de Ardennen. Het wordt ook wel, en met recht, de ‘Parel van de Ardennen’ genoemd. Op de rotsachtige voorgebergte, op de plaats van het huidige kasteel, bouwden de oude Belgen een burcht.


La Roche Tourisme
Erezée

Een landelijk dorpje tussen Durbuy en Manhay. U kunt er terecht voor uw dagelijkse boodschappen. De prachtige omgeving nodigt uit voor lange wandelingen of fietstochten. Durbuy ligt op slechts 15 km, La Roche op 25 km en Hotton met Grotten '1001 nacht' op 9 km. In de winter kan er gelanglaufed en geskied worden in Baraque de Fraiture op 16 km afstand.
Aan de brug over de Ourthe vlak bij LA BOVERIE is het basisstation van WILDTRAILS. Daar doen ze aan  initiatie rotsklimmen, deathride etc.

Verhuur mountainbikes, kajaks, waterfietsen, uitgestippelde wandelroutes, paardrijden.
In de winter vlakbij langlaufpistes van Samrée (10 km).
Baraque de Fraiture met skiscooters, korte alpineafdaling en langlaufpistes op ca. 25 km.


Toeristische informatie bij de desbetreffende diensten vind je hier
Durbuy.be
Hotton.be
Bastogne.be
Houffalize.be
Museum van de Slag om de Ardennen 1944

Het museum is gevestigd in het centrum van het kleine dorpje La Roche-en-Ardenne in de buurt van de rivier de Ourthe. Het museum is geopend in 1992 en is het enige museum over de Slag om de Ardennen dat aandacht schenkt aan de Britse troepen die meevochten
http://www.batarden.be/
Musée du Jambon d'Ardennes

Dit museum is gevestigd in het kleine dorpje La Roche. Dit dorpje ligt in het gebied waar de bekende Ardense hammen worden geproduceerd. De Ardense ham heeft een Beschermde Geografische Aanduiding
De grotten van Hotton en Han.

Grotten van Hotton
Grotten van Han
Houtopia Houffalize
Houtopia werd opgericht als een oord dat naar de toekomst verwijst. En de toekomst, dat zijn onze kinderen. Houtopia is een ontmoetingsplaats waar kinderen maar ook volwassenen de echte waarden van het kind zijn kunnen ontdekken, waar de wereld wordt gewezen op het respect voor deze waarden en op de Rechten van het Kind, zonder hierbij het verleden te vergeten.


Verder nog;


Attractiepark Plopsa Coo bij waterval van Coo
De brouwerij van Achouffe.be
Eurospace center in Transinne

klik voor de foto op originele grootte
klik voor de foto op originele grootte
klik voor de foto op originele grootte
klik voor de foto op originele grootte
klik voor de foto op originele grootte
klik voor de foto op originele grootte
klik voor de foto op originele grootte
La Roche in de prachtige Ourthevallei is een toeristische trekpleister bij uitstek. Wie kent niet het spook in de beroemde ruïne, de plaatselijke gastronomie en de musea. In Hotton treffen we de magnifieke grotten van '1001 Nacht' en Rendeux vormt het ideale vertrekpunt voor wandelingen en tochten per mountain bike en te paard. Kajakverhuur in La Roche, Hotton en Rendeux voor een prachtige tocht op de Ourthe.

Chalet nr 236
Marche

Een gezellig provinciestadje met een leuk autovrij centrum, waar je naar hartelust kunt winkelen of flaneren langs de talrijke terrasjes. De liefhebbers van een goede tafel komen ook ruim aan hun trekken. Het kant- en tinmuseum zijn zeker een bezoekje waard. Vanuit het centrum ben je binnen enkele minuten in de vrije natuur. Toeristische trekpleisters als La Roche, Durbuy en Rochefort liggen op minder dan een half uur.
Rendeux

Rendeux bestaat uit een aantal typische dorpjes waar nog landelijk geleefd wordt. Het landschap is flink glooiend en daarom een ware uitdaging voor liefhebbers van sportieve fiets- of wandeltochten. Waar u ook bent u komt altijd de Ourthe tegen met haar prachtige meanders waarop kajakkers zich helemaal uit kunnen leven. Rendeux biedt u de rust van het landleven en de nabijheid van attractiepolen als La Roche en Durbuy.